Ravlygter

Der findes mængder af smart udstyr til alle de sportsgrene der findes så uanset om du spiller golf, fodbold eller går på ravjagt så kan du altid finde udstyr som gør udøvelsen af netop din sportsgren bedre.

Ravlygter som er navnet på det udstyr man bruger når man leder efter rav om natten var noget man for få år siden skulle lede længe efter og de var kun at finde i special forretninger som havde udstyr til jagt og ravjagt men i dag kan man købe disse lygter mange steder og selv i supermarkeder men man skal være opmærksom på at supermarkeder kun sælger de helt små ravlygter.

Hvor finder man rav ?

Ved du hvor det er mest optimalt at lede efter rav? Mange tror, at de skal lede mellem stenene ved stranden på en varm sommerdag når man nu alligevel er på stranden, men rent faktisk bliver de ravet skyllet op på stranden sammen med tang og skaller så du skal lede efter rav i tang med pindestykker, gule svampe og kulstykker.

Hvordan ved jeg det er rav ?

Mange tror at de skal kigge efter rav, der ligner den polerede type rav som de ser i butikkerne og så finder de typisk gule sten i stedet for og det er fordi rårav som det hedder absolut ikke ligner poleret rav derimod kan det nogle gange ligne sten så det kan være svært at spotte det i dagslys men meget lettere at se når du bruger en ravlygte. Har du ikke en ravlygte skal du lede efter rå klumper i alle farver lige fra sort til hvid og så er de meget lettere end sten. Rav er ret let og har en vægtfylde på 1,01. Har du samlet noget sammen og ikke ved om du har fundet rav kan du følge anvisningen på linket. Et andet godt råd er at lede efter rav om vinteren, da det kolde vand giver de bedste betingelser for at vandet kan skylle ravet ind på stranden. Ravsæsonen strækker sig dog fra efteråret og hen over hele vinteren og et godt stykke af foråret. Et andet godt tidspunkt at lede efter rav på, er efter en storm idet stormen rusker godt op i havbunden.

Andet udstyr til ravjagten

En rav-kese er noget af det udstyr der for mange er svært at undvære og i sær i de kolde måneder er det rart ikke at skal have fingrene ned i det iskolde havvand for at samle ravet op da man gør dette med rav-kesen. Rav-keser findes i mange modeller.