Der er mange gode grunde til at have et underlag til kontorstolen. Først og fremmest så beskytter det dit gulv, når kontorstolen bevæger sig rundt på gulvet, og så mindsker det larmen fra kontorstolen, når det er i bevægelse. Det er dog kun nogle af de største årsager og fordele ved et underlag til en kontorstol. Det er praktisk at have under stolen, hvis du spilder noget eller taber mad eller kaffe på gulvet, når du sidder i stolen og arbejder, så er det langt nemmere lige at tørre et stoleunderlag af, end hvis du skulle i gang med at vaske gulvet eller gulvtæppet, hvilket ofte er umuligt, og du vil have alverdens pletter på gulvet eller tæppet, der vil blive siddende i mange år. Det er ikke sjovt, og derfor bør du finde et stoleunderlag, der passer perfekt til dit hjem eller dit kontor. I dag findes der nemlig et bredt udvalg af underlag til kontorstole, så du helt sikkert kan finde et, der passer til dine behov og dit kontor eller hjem. Både i design, farver og materiale.

Stoleunderlag fungerer både på gulv og tæppe

Mange tror formentligt, at stoleunderlag kan bruges på sarte trægulve for at undgå at lave mærker og ridser, når man bevæger sig rundt på kontorstolen. Der er dog mange fordele ved også at bruge stoleunderlag, selvom du har et større eller mindre gulvtæppe. Du beskytter dit tæppe mod pletter og grimme mærker, hvis du skulle tabe noget, og du slipper for at køre dybe mærker eller riller ned i tæppet, når du bevæger stolen. Derudover vil du opleve at din arbejdsstilling bliver meget mere fleksibel, da stolen nemmere bevæges rundt på et stoleunderlag end på et gulvtæppe. Hvis du gerne vil beholde farven far dit gulvtæppe over det hele, så kan du med fordel vælge et gennemsigtigt underlag til din stol.

Beskyt dit gulv eller gulvtæppe

Der findes ikke noget værre end grimme mærker eller voldsom slitage på et ellers flot gulv eller gulvtæppe. Sådanne mærker kommer hurtigt på både gulve og tæpper, hvis du dagligt bevæger en kontorstol rundt på det. Derfor kan du beskytte både gulve og gulvtæpper med et stoleunderlag, så du sørger for at det holder i mange flere år. Derudover vil du også beskytte dit tæppe eller dit gulv imod pletter for spildte ting og sager. Det kan for eksempel være grimme brune kaffepletter fra en væltet kaffekop eller pletter fra tabt med. Disse pletter er meget nemme at undgå, hvis du bruger et stoleunderlag, da du så let som ingenting bare kan tørre det af, eller tage det udenfor og vaske det, hvis det bliver meget beskidt.

Udover de praktiske funktioner, som et stoleunderlag har med at beskytte dine gulve eller tæpper, så kan et stoleunderlag også forbedre din arbejdsplads. Et stoleunderlag mindsker støjen fra en kontorstol, der bevæger sig på et gulv og det gør det nemmere at flytte stolen rundt, hvis du lige har brug for at strække benene et kort øjeblik.