Som mange nok ved så fylder politik en hel del i vores samfund. Det er derfor en super god ide at få en masse god viden, så man kan være med i debatten. Der er super mange forskellige og spændende dele til politik, en af dem er eksempelvis valg og herunder folketingskandidater. For hvad er en folketingskandidat og hvordan bliver man en? Er du en person som har et lille ønske om at blive mere politisk aktiv, eller allerede er og begyndt at få interesse for at blive folketingskandidat? Eller helt om omvendt fra dette bare er nysgerrig på viden omkring folketingskandidater? Så læs med videre i denne tekst og få en masse viden om folketingskandidater. 

Hvordan kan man og bliver man valgt til at være folketingskandidat?

Det er faktisk ret simpelt og nemt at blive kandidat til folketinget. Faktisk hvis man må stemme til folketingsvalg, så må man også gerne stille op som kandidat. Det er altså super nemt at opfylde kravene for at kunne stille op, men det kan forekomme ret besværligt at stille op, hvilket du kan læse meget mere om her . 

Hvis man skal stille op til folketinget, kan man enten gøre det som noget kaldt for løsgænger eller som kandidat for et bestemt parti. Hvis man som navnet antyder, stiller op som løsgænger, betyder det at man stiller op uden et parti – altså man stiller op med kun sit eget navn.  

Kandidat for et parti

Omvendt fra en løsgænger kan man blive opstillingsberettiget som kandidat for et parti. Dog skal man først her blive indstillet af partiet, hvilket oftest kræver, at man har været medlem af partiet i en længere periode. Derudover kræver det også at man har opnået visse ting for partiet. Hvilket for eksempel kunne være at man har siddet i kommunalbestyrelsen eller lign. 

Hvis man kan krydse disse bokse af, så kræver det blot at man får nok stemmer til at blive valgt til folketinget. Her plejer de fleste folketingskandidater at føre en god kampagne for dem og deres parti. 

Gode råd til dig der overvejer at blive folketingskandidat

Hvis du stadig er interesseret i at læse mere om at blive folketingskandidat eller blot gerne vil følge med. Så kunne det være en god ide at finde en god blog som tit er opdateret med de seneste nyheder og råd . Ofte er disse blogs også meget lærerige, og giver super nyttig information omkring forskellige partier samt information om de forskellige folketingskandidater.