Gavekort er i dag en meget populær gave, man kan give dem man holder af. En god “nyhed” er dog, at det er muligt at købe gavekort med “rabat”, hvis man køber dem med bitcoin. Der er en speciel dynamik, der muliggør dette fænomen. Det er specielt fordelagtigt at veksle bitcoin til gavekort, når kursen er høj, som den er nu. Du kan tjekke kurs på en bitcoin.

Billigere gavekort

Når du skal købe bitcoins i dag, så er det desværre nærmest umuligt at gøre det anonymt. Det kan godt være, at alle bare kan oprette en wallet og komme i gang med det samme – men myndighederne i nærmest alle lande stiller krav til sælgere af bitcoins og andre kryptovalutaer. Af denne grund køber mange mennesker gavekort til hjemmesider som Amazon og lignende for så at sælge dem til folk med bitcoin.

Fordelen er, at man kan gå ned i et supermarked med kontanter og købe et gavekort. Dette gavekort sælger man (typisk med 10-20% rabat) til en køber, der betaler med bitcoins. Når salget er overstået, så har du som køber et billigt gavekort, og sælgeren af gavekortet står nu med relativt anonyme bitcoins.

Markedet for det ovenstående er ikke kæmpestort i Danmark, men det findes. Ønsker du ikke at købe gavekort til fysiske butikker, så kan du kigge på internationale hjemmesider, hvor du netop kan finde folk, der vil af med tyske Amazon gavekort. Tyske Amazon gavekort er specielt interessante, fordi Amazon Tyskland sender nemlig til Danmark, og så kommer der heller ikke told på, da Tyskland er en del af EU.

Står du derfor og mangler bitcoins, så kan du købe dem relativt anonymt ved at købe et gavekort og sælge det. Står du derimod med en masse bitcoins, så kan du altså få endnu mere for pengene ved at benytte dig af det ovenstående “trick”. Det er ikke en hemmelighed, men det er de færreste, der kender til det.