Du kender selvfølgelig bambus, men det kan faktisk være meget mere end mad til pandaer. Det kan for eksempel blive til ualmindeligt bløde strømper. Er det svært at forestille sig?

 

I 2001 opdagede man på University of Beijing, hvordan man kan fremstille tekstiler af bambusfibre, og det stod hurtigt klart, at bambussen tilføjer mange gode kvaliteter til stof. For eksempel er bambus et stærkt materiale, og derfor giver det slidstærkt og holdbart tøj.

Vælg sokker af bambus for dine fødders skyld

Bambustekstil er silkeblødt og føles glat og køligt mod huden. Bambusfibrene har god ventilation og kan absorbere 50% mere fugt end bomuld, så i bambussokker slipper du for fugtige fødder. 

 

Sure tæer er træls, men det kan bambusstrømper også modvirke; de indeholder nemlig et naturligt antibakteriel, der bekæmper de bakterier, som er skyld i dårlig lugt og sure tæer. Ydermere holder de fødderne i en behagelig temperatur, er allergivenlige og derfor velegnede til følsom hud, og så holder sokker af bambusfibre både farven og formen længere end almindelige bomuldsstrømper.

 

Der er ingen grund til, at hele familien ikke skal prøve de dejlige, bløde strømper; der findes nemlig masser af bambus sokker til dame, herre og børn.

Vælg bambusstrømper for miljøets skyld

Bambus er den hurtigst voksende plante på jorden, og kan blive over 30 meter høj. Faktisk vokser de fleste typer 5-20 cm dagligt, men enkelte slags kan vokse helt op til en meter om dagen. Derfor kan der dyrkes op til 10 gange mere bambus end bomuld pr. kvadratmeter.

 

Det er let at dyrke bambus, og der er overhovedet ikke brug for pesticider i processen. Mens det vokser, absorberer bambus 5 gange så meget CO2 som en lige så stor mængde træer, og når bambustekstiler skal indfarves, skal der bruges langt færre kemikalier end ved farvning af bomuld.

Alt i alt kan du nyde alle fordelene ved bambusfibre og smide dine bambusbeklædte fødder på på dine Muuto havemøbler med god samvittighed.