Populære festsange er dem der bliver husket – dem der aldrig bliver glemt. Dem der fortalte et budskab der fik alle til at grine og mindes personligheder der er livet nært. En festsang der er personlig er som festsange med mere. Det er sjove festsange, når de bringer et budskab i en tekst, der fortæller historier om konfirmanden, fødselaren eller brudeparret, det er sådan en sang bliver sjov. Priser på personlige festsange varierer og det gør kvaliteten også, det er nemlig ikke nemt at digte på en hvilken som helst melodi. Vi kan anbefale festsangetaler.dk til at skrive dine festsange.

Er du mere ude efter at skrive din egen festsang? Så kan du finde en rigtig god guide til at skrive festsange her. Skal der holdes konfirmation, fødselsdag eller bryllup? Uanset så handler det om at finde en melodi der en nem at digte på, specielt hvis du er nybegynder med hensyn til at skrive festsange. Kendte danske melodier kan være, hammer hammer fedt, jeg ved en lærke rede eller de smukke unge mennesker. Det er bare ikke dem som er nemme at digte historier på. Det kan ofte være svært at forfatte festsange, hvis du vælger en melodi der ikke er nem at synge og som ikke de fleste kender. Fortvivl ikke; du er snart sangskriver.

Valg af melodi

Festsange forfattes nemt så de er nemme at synge for alle hvis de digtes ud fra en kendt dansk melodi på korte vers.

  • Rapanden Rasmus
  • Der bor en bager
  • Mariehønen evig glad

Disse melodier fra den danske sangskat er med korte vers. De er nemme at skrive festsange på og kan bruges til begivenheder så som fødselsdag, konfirmation, dåb eller bryllup. Har du en speciel sang i dine tanker, som du ønsker at skrive på, jamen så er det bare om at væne dig med noget mere tålmodighed. Dine gode stikord til er med til at gøre det hele nemmere, har du været grundig med at skrive ord ned i korte sætninger om personligheden der skal holdes fest for, så bliver det hele så meget nemmere.

Pøj pøj som sangskriver