Det skal du gøre efter et dødsfald 

Når en du har kær går bort, af den ene eller anden grund, kan det være et kæmpe tab i livet. Det kan være svært at finde ud af, hvordan man skal stå og gå, hvad man skal sige og gøre, og hvis det var et nært familiemedlem, såom en forældre, så giver det også minder, som man føler, går det grunde. Den afdøde efterlader sig et dødsbo, som børnene, altså arvingerne, skal tage sig af, hvis de har lyst. Det man skal gøre, når ens mor eller far dør, er at informere skifteretten om dødsfaldet. Det er vigtigt, at dødsboet ikke flyttes eller sortes, før i har fået tilladelse fra skifteretten. 

Rydning af dødsbo – Dødsbo Hjælpen

Arvinger, skal tage stilling til, om de selv vil stå for rydning ad dødsboet. Det kan være en stor mundfuld, når man også sørger. Boligen skal i hvertfald ryddes for ejendele, på den ene eller anden måde. Her kan du få hjælp af dødsbo hjælpen. De kan hjælpe dig med at rydde boligen, opkøbe diverse møbler, men de kan også hjælpe med selve slutrengørigen. Se her: Rydning af dødsbo Fyn. Som kan hjælpe, hvis du har et dødsbo nær fyn, odense, eller københavn for den sags skyld. 

Sådan forholder du dig 

Hvis arvingerne er enige i, at ordne det selv, så skal i tage der god tid til at gå tingene igennem. Der vil opstå minder undervejs, og det er vigtigt, at i mindes sammen, og får grint og hygget. På trods af omstændighederne. Tag jer god tid, uden at stresse, og uden at der opstår stridigheder om arvestykker, eller arbejdsmåder. Lyt til hinanden, og undlad at blive sure på hinanden. Det er en svær proces, og alle håndtere sorgen, samt rydningen, individuelt, og der skal tages hensyn til hinandens forskelligheder.