Der er mange af os, der flytter rundt. Det betyder, at vi tit kan opleve et behov for at rykke ind et nyt sted – og ofte er det i lejeboliger. Det kan for eksempel være i et hus eller en lejlighed, men uanset hvad, så er der især én tendens, der her viser sig.

Når det er så mange forskellige folk, der bor det samme sted inden for kort tid, betyder det ofte, at der ikke er nogen, der knytter sig synderligt til stedet. Derfor får det ikke den største opmærksomhed, og det er især også noget, der gør sig gældende, når det kommer til vedligehold.

Selvom du følger vejledningerne for at undgå fugt, er det måske ikke nok

Det er blandt andet noget, der kommer til udtryk via fugt og dermed skimmelsvamp. Der er nemlig flere ejendomme i dag, end de fleste er klar over, der er hårdt angrebet – og det er ærgerligt. Ud over at det går hårdt ud over selve ejendommen, idet den lider, og det kan svække konstruktionen, så er det nemlig også noget, der fører til et meget usundt miljø. Og det er især noget, der gælder, hvis der er tale om meget af det.

Det er også derfor, at der mange steder findes guides og vejledninger, der bør følges blandt andet i forhold til at undgå fugt.

Kan du se, at der er fugt i dine vægge? Her er de tydelige tegn

Men er skaden først sket, så er det desværre ikke længere nok at sørge for at få luftet godt og grundigt ud i ny og næ. Og derfor er det tid til at der bliver taget andre midler i brug.

Og det kan netop være, at det er sådanne, du lige nu søger, idet du oplever problemer med fugtige vægge.

Det kan for eksempel være, at du kan se det direkte via fugtskjolder på dine vægge, det kan være, at maling og puds efterhånden har løsnet sig og falder af, måske lugter der af mug og fugt, og der er gået råd i panelerne, eller det kan være, at du ser saltudblomstringer eller skimmelsvamp i dit hjem.

Uanset hvad, så er det tydelige tegn på fugt i vægge – og det skal du have gjort noget ved, således du ikke udsætter dig selv for sygdom.

Sådan slipper du af med skimmelsvampen

Når først der er fugt i dine vægge, vil det nemlig være et perfekt miljø for skimmelsvamp. Og derfor er det også tit på fugtige steder, at det viser sig. Det kan for eksempel være i kælderen, på badeværelset eller i køkkenet.

Heldig kan du slippe af med det. Så fjern skimmelsvamp ved først og fremmest at lufte godt og grundigt ud – det gør det muligt for fugten at slippe væk. Fjern herefter selve skimmelsvampen med desinficerende midler og mål til sidst for at slippe af med den grimme misfarvning fra skimmelsvampen.