Du sidder lige nu i en situation, hvor du skal starte din egen virksomhed. Det er et stort spring, og hvis man er helt grøn i branchen, kan det være svært at finde ud af. Du skal have valgt hvilken virksomhedsform, din virksomhed skal have. Der er nogle stykker at vælge mellem, og det afhænger dog af flere forhold, inden du udvælger dig en. De 3 mest udbredte virksomhedsformer i Danmark er listet herunder:

  • Enkeltmandsvirksomhed
  • Interessentselskab
  • Anpartsselskab

Derudover er der også personlig ejet virksomhed, Iværksætter selskab, samt aktieselskab.

Enkelmandsvirksomhed

Et enkeltmandsvirksomhed er en personlig ejet virksomhed, det vil sige, at du hæfter personligt for sin gæld. Der er kun én ejer, og ham/hende snemand, er den der træffer beslutninger. Der er ingen ledelsesform, ej heller igen krav til startkapital. Virksomhedsnavnet “enkeltmand” er ret misvisende. For det betyder ikke, at man kun er én enkel man i virksomheden. Man kan godt have flere ansatte, men der er kun én der ejer firmaet, og det er også ham/hende, som hæfter for det hele.

Interessentselskab

Et af de populære virksomhedformer er interessentselskabet. Det er personligt ejet, men der kan være flere ejere, som dertil kaldes for interessenter. Ejerne hæfter personligt, hvis der påstår gæld. Der kræves en del regnskabsmæssigt arbejde, og derfor kan det være en fordel at bruge en revisor, kig eventuelt på denne side, hvis det er i københavn. Og https://revision-odense.dk/, hvis det er omkring odense.

Anpartselskab

Et anpartsselskab er ikke personligt ejet. Der kan være flere ejere, ligesom ved et interessentselskab. Virksomheden skal offentliggøre hvem der kan handle, og tage beslutninger på virksomhedens vegne. Der skal ligeledes andre krav. Fx. Skal man holde generalforsamling, og der er krav til ejerbog, stiftelsen og ledelsen med mere. Årsregnskabet vil blive offentliggjort af Erhvervstyrrelsen. Der skal dertil være en direktør, og så kræver det en startkapital på mindst 40.000 kr, for at kunne starte et anpartsselskab op.