Det kan være svært at vælge den rigtige måde at vaske tøj på, især hvis du er usikker på, hvilken type tøj du har. Hvis du vil vide, hvordan du vasker tøj uden at beskadige dit tøj, skal du læse videre. Hvis du sørger for, at dit vasketøj bliver vasket i tide, kan du forlænge dit tøjs levetid og spare tid i det lange løb. Vasketøj skal vaskes regelmæssigt uden at overvaske eller slide dit tøj op.

Vask af arbejdstøj

Info om vask af arbejdstøj: Hvis du arbejder professionelt, kan dit tøj blive udsat for en del prøvelser. Derfor er det vigtigt at vælge det rigtige vaskemiddel til opgaven. Kraftige vaskemidler er bedst til arbejdstøj, og de kan hjælpe med at fjerne hårde pletter og snavs. Hvis du har sarte stoffer i din garderobe, skal du sørge for at bruge et mildt vaskemiddel, der ikke skader dem.

Vask af fritidstøj

Til hverdagstøj, f.eks. jeans og t-shirts, skal du blot bruge et vaskemiddel af god kvalitet. Vælg et med enzymer, hvis du har nogle hårde pletter, der skal fjernes. Blødgøringsmiddel er også valgfrit, men det kan være med til at holde dit tøj nyere i længere tid.

Skånsomt tøj

Det betyder, at du skal bruge et skånsomt vaskemiddel og vaske det i hånden. Fyld en håndvask med lunkent vand, og tilsæt vaskemidlet, før du rører forsigtigt rundt. Tilsæt tøjet, og lad det trække i et par minutter, inden det skylles grundigt. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du skal vaske noget, skal du altid tjekke etiketten for at finde en vejledning.

Vask af babytøj

Babyers hud er følsom, så det er vigtigt at bruge et vaskemiddel, der er specielt beregnet til sart tøj. Undgå blødgøringsmidler, da de kan forårsage irritation. Skyl al sæben af tøjet, inden du tørrer det enten i solen eller ved lav varme i tørretumbleren.